Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäck med pistasch och apelsin

Recept på pistaschknäck med apelsin. Olja brickan eller plåten lätt med rapsolja så står pappersformarna stadigare när smeten hälls i.

Knäck med pistasch och apelsin
Knäck med pistasch och apelsin
Knäck med pistasch och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 50 gpistaschnötter utan skal
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlljus sirap

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka pistaschnötterna.

  2. Blanda socker, grädde och sirap i en vid stekpanna. Koka upp och låt koka tills smeten är 125°. Gör kulprov eller mät med termometer.

  3. Ta pannan åt sidan och rör i apelsinskal och nötter. Häll smeten i en kanna och häll upp i knäckformar ställda på en bricka eller plåt. Eller fördela smeten i formarna med två små skedar.

  4. Låt knäcken stelna i rumstemperatur innan den läggs i burkar och förvaras i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Baka gott med saffran - 8 recept på mjuka saffranskakor

Pepparkakor med kristyr

Janssons frestelse – klassiskt recept