Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pistaschknäck med apelsin. Olja brickan eller plåten lätt med rapsolja så står pappersformarna stadigare när smeten hälls i.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka pistaschnötterna.
Blanda socker, grädde och sirap i en vid stekpanna. Koka upp och låt koka tills smeten är 125°. Gör kulprov eller mät med termometer.
Ta pannan åt sidan och rör i apelsinskal och nötter. Häll smeten i en kanna och häll upp i knäckformar ställda på en bricka eller plåt. Eller fördela smeten i formarna med två små skedar.
Låt knäcken stelna i rumstemperatur innan den läggs i burkar och förvaras i kyl.