Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knäcken ska vara fast eller hård i rumstemperatur, då lossnar den lättare från papperet. Hallon ger en fruktig och frisk smakbrytning i knäcken, och hasselnötterna gör att den smakar som nötkola.
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp. Använd en sockertermometer och sjud till att den visar 138°, ca 30 min.
Ställ ut formarna på en plåt lätt smord med smör så välter de inte när de fylls. Halvera nötterna och fördela dem i formarna.
Vispa ner smöret när knäcken är färdigkokt. Gör kulprov.
Fyll formarna med knäcksmeten. Strö över frystorkade hallon eller hallonpulver.
Kulprov
Häll upp kallt vatten i ett glas. Droppa i ca 1 tsk av knäcksmeten. Om smeten stelnar och kan rullas till en kula är den färdig.