Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäck med hallon och hasselnötter

Knäcken ska vara fast eller hård i rumstemperatur, då lossnar den lättare från papperet. Hallon ger en fruktig och frisk smakbrytning i knäcken, och hasselnötterna gör att den smakar som nötkola.

Knäck med hallon och hasselnötter
Knäck med hallon och hasselnötter
Knäck med hallon och hasselnötter
Hallon ger en fruktig och frisk smakbrytning i knäcken, och hasselnötterna gör att den smakar som nötkola. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlsirap- ljus
  • 1 msksmör
  • 1 dlhasselnötter- rostade
  • 1 mskhallon- frystorkade  eller hallonpulver

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp. Använd en sockertermometer och sjud till att den visar 138°, ca 30 min.

  2. Ställ ut formarna på en plåt lätt smord med smör så välter de inte när de fylls. Halvera nötterna och fördela dem i formarna.

  3. Vispa ner smöret när knäcken är färdigkokt. Gör kulprov.

  4. Fyll formarna med knäcksmeten. Strö över frystorkade hallon eller hallonpulver.

  5. Kulprov

     

    Häll upp kallt vatten i ett glas. Droppa i ca 1 tsk av knäcksmeten. Om smeten stelnar och kan rullas till en kula är den färdig.

Vad tyckte du om receptet?