Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klyftpotatis med tzatziki

Recept på rosmarindoftande klyftpotatis med tzatziki. Ät de goda potatisklyftorna med dippen eller servera dem som tillbehör.

Klyftpotatis med tzatzikiKlyftpotatis med tzatzikiKlyftpotatis med tzatziki
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 800 gmjölig potatis
  • 34 mskolivolja
  • 23rosmarinkvistar- repade blad
  • flingsalt

Tzatziki

  • 1slanggurka- cirka 400 g
  • 2 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 12vitlöksklyftor- finrivna
  • 1 mskolivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor. Klappa potatisen torr med till exempel hushållspapper. Blanda klyftorna med olja och rosmarin på en plåt med bakplåtspapper. Salta.

  2. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

  3. Tzatziki: Skölj och skala gurkan slarvigt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Riv gurkan grovt. Blanda gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera dippen till potatisklyftorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök