Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rosmarindoftande klyftpotatis med tzatziki. Ät de goda potatisklyftorna med dippen eller servera dem som tillbehör.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor. Klappa potatisen torr med till exempel hushållspapper. Blanda klyftorna med olja och rosmarin på en plåt med bakplåtspapper. Salta.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
Tzatziki: Skölj och skala gurkan slarvigt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Riv gurkan grovt. Blanda gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera dippen till potatisklyftorna.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök