Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga frallor med mycket smak och lagom med sötma. Recept av Åsa Swanberg.
Dag 1: Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, salt, kruskakli och vetemjöl. Blanda till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt fördegen stå kallt till nästa dag.
Dag 2: Blanda degen från dag 1 med smulad jäst, mjölk, smör och sirap. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Dela varje del i tio bitar.
Blanda ihop frön i en djup tallrik. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök