Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klifrallor med frön

Saftiga frallor med mycket smak och lagom med sötma. Recept av Åsa Swanberg.

Klifrallor med frön
Klifrallor med frön
Klifrallor med frön
Foto Åsa Swanberg

Dag 1

  • 25 gjäst
  • 5 dlmjölk- kylskåpskall
  • 2 tsksalt
  • 2 dlkruskakli
  • 6 dlvetemjöl special

Dag 2

  • degen från dag 1
  • 25 gjäst
  • 0,5 dlmjölk- kylskåpskall
  • 0,5 dlsmör- smält
  • 0,75 dlsirap- mörk
  • 78 dlvetemjöl special

Garnering

  • 2 dlfröblandning- till exempel sesam,solros och pumpa

Gör så här

  1. Dag 1: Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, salt, kruskakli och vetemjöl. Blanda till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt fördegen stå kallt till nästa dag.

  2. Dag 2: Blanda degen från dag 1 med smulad jäst, mjölk, smör och sirap. Blanda ner vetemjölet och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Dela varje del i tio bitar.

  4. Blanda ihop frön i en djup tallrik. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i fröblandningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök