Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klenäter serveras med fördel med vispad grädde och sylt.
Smält smöret. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda ägg, äggula, florsocker, citronskal och konjak. Tillsätt mjöl och smör och blanda ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen ca 1 timme.
Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk, ca 1/2 cm tjock. Skär ut kakor med en sporre, ca 2 x 8 cm. Skär ett snitt i mitten på varje kaka och vik igenom den ena degbiten.
Hetta upp oljan i en gryta till 160°. Fritera kakorna, några stycken i taget, tills de fått fin färg ca 2 min. Ta upp dem med hålslev och vänd dem genast i sockret. Låt kallna på galler.