Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klementin- och mandelskorpor

Skorporna är en perfekt present att ta med till fest i adventstid.

Klementin- och mandelskorporKlementin- och mandelskorporKlementin- och mandelskorpor
Foto: Ulrika Pousette

Klementin- och mandelskorpor

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlfarinsocker
  • 0,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 5,5 dlvetemjöl- (330 g)
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 100 gsötmandel
  • 3klementiner- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta ner i smeten. Tillsätt den hela mandeln och rivet klementinskal.

  2. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till längder som plattas ut till 2–3 cm tjocklek.

  3. Grädda längderna mitt i ugnen ca 12 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda 10–12 min.

  4. Ta ut längderna och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen ca 1 timme, tills de har torkat helt. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?