Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiskt äpple

Klassiskt äpple
Klassiskt äpple
Klassiskt äpple
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 5äpplen- konserverade med spad
  • 100 gsmör
  • 1 dlsocker
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 pktsmördeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av äpplenas egen vätska i en ugnstålig stekpanna/kastrull med diameter 20-25 centimeter.

  3. Lägg ner skivade äpplen i kastrullen tillsammans med smör och socker. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.

  4. Skär ut en rundel av smördegen, den ska vara lite större än stekpannan.

  5. Ta av pannan från värmen när äppleblandningen är klar. Lägg degen över blandningen och peta in kanterna i pannan.

  6. Sätt in pajen i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter eller tills skalet har fått färg.

  7. Skär längs stekpannans kanter med en kniv så att pajskalet lossnar. Vänd snabbt pajen upp och ned på ett fat. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök