Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk smuldeg passar till pajer med alla frukt och bär. Välj gärna i säsong eller använd frysta bär och frukt till fyllningen.
Tillagningstid: bärpajer 45 minuter, fruktpajer 55 minuter
Blanda mjöl, gryn och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en deg. Ställ degen kallt ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Snoppa av jordgubbar och dela dem.
Lägg jordgubbar, körsbär och aprikoser i smorda portionsstora pajformar. Toppa med smuldegen. Grädda i mitten av ugnen bärpajer ca 20 minuter fruktpajer ca 30 minuter eller tills bär/frukt är mjuka och smuldegen fått fin färg. Strö över sockret och servera med vaniljsås eller glass.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök