Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska smulpajer

Klassisk smuldeg passar till pajer med alla frukt och bär. Välj gärna i säsong eller använd frysta bär och frukt till fyllningen.

Tillagningstid: bärpajer 45 minuter, fruktpajer 55 minuter

Klassiska smulpajerKlassiska smulpajerKlassiska smulpajer
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 mskströsocker
  • 125 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 150 gjordgubbar
  • 150 gkörsbär- utan kärnor
  • 150 gaprikoshalvor- kärnfria
  • 1 msksmör- till formarna

Till garnering och servering

  • 2 mskströsocker
  • vaniljsås- eller glass

Gör så här

  1. Blanda mjöl, gryn och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en deg. Ställ degen kallt ca 15 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Snoppa av jordgubbar och dela dem.

  4. Lägg jordgubbar, körsbär och aprikoser i smorda portionsstora pajformar. Toppa med smuldegen. Grädda i mitten av ugnen bärpajer ca 20 minuter fruktpajer ca 30 minuter eller tills bär/frukt är mjuka och smuldegen fått fin färg. Strö över sockret och servera med vaniljsås eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök