Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska öländska kroppkakor

Testa klassiska öländska kroppkakor, mättande och gott!

Klassiska öländska kroppkakor
Klassiska öländska kroppkakor
Klassiska öländska kroppkakor
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 3,5 kgpotatis-
  • 150 gpotatis- kokt, pressad
  • 1 krmaskorbinsyra
  • 1 dlpotatismjöl

Klassisk fyllning

  • 0,5 kgrimmat fläsk
  • 23gula lökar
  • salt- kryddpeppar

Vegetarisk fyllning

  • 300 gsvamp- exempelvis champinjoner
  • 23gula lökar
  • salt
  • kryddpeppar

Gör så här

  1. Riv den råa potatisen, pressa ur vätskan med silduk så massan blir ganska torr.

  2. Blanda sedan med pressad kokt potatis och häll i potatismjöl och askorbinsyra.

  3. Blanda väl.

  4. Tärna fläsket, hacka löken och blanda tillsammans med lite salt och kryddpeppar efter smak.

  5. Ta dryga två matskedar av potatissmeten i handen, platta ut den och lägg cirka en matsked av fyllningen på. Rulla ihop smeten till en tennisstor boll där fyllningen göms i mitten.

  6. Lägg i sjudande vatten.

  7. Kroppkakorna ska sjuda under en timme. De går att hålla varma i vattnet upp till två timmar efter de kokat klart men då får vattnet inte sjuda längre.

  8. Servera med grädde och lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök