Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Testa klassiska öländska kroppkakor, mättande och gott!
Riv den råa potatisen, pressa ur vätskan med silduk så massan blir ganska torr.
Blanda sedan med pressad kokt potatis och häll i potatismjöl och askorbinsyra.
Blanda väl.
Tärna fläsket, hacka löken och blanda tillsammans med lite salt och kryddpeppar efter smak.
Ta dryga två matskedar av potatissmeten i handen, platta ut den och lägg cirka en matsked av fyllningen på. Rulla ihop smeten till en tennisstor boll där fyllningen göms i mitten.
Lägg i sjudande vatten.
Kroppkakorna ska sjuda under en timme. De går att hålla varma i vattnet upp till två timmar efter de kokat klart men då får vattnet inte sjuda längre.
Servera med grädde och lingon.
Recept från Mitt kök