Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska muffins

Klassiskt recept på muffins, smaksatta med vanilj och citron.

Klassiska muffinsKlassiska muffinsKlassiska muffins
Klassiska muffins är både lätt att göra – och gott! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1citron
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i citronskalet.

  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och rör ner detta i smeten omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.

  3. Ställ pappersformar i en muffinsplåt med 12 hål. Fördela smeten i formarna, upp till två tredjedelar.

  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Prova med en sticka att kakorna är genomgräddade. Låt svalna i formen i ca 5 min och sedan kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?