Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska julköttbullar

Kryddiga och smarriga små bullar gillar de flesta. De går dessutom utmärkt att frysa in!

Klassiska julköttbullar
Klassiska julköttbullar
Klassiska julköttbullar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 0,75 dlhavregryn
  • 1,5 mskpotatismjöl
  • 1,5 dlgräddmjölk
  • 1gul lök
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 1ägg
  • 2 tskkalvfond
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- mald
  • 2 krmkryddpeppar- mald

Gör så här

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter.

  2. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Tillsätt lök, ägg, kalvfond, salt, svartpeppar och kryddpeppar i havregrynsblandningen. Lägg i färsen och arbeta ihop till en fast smidig smet.

  3. Ta lite olja på händerna och rulla små köttbullar och lägg dem sedan på ett smörpapper.

  4. Stek köttbullarna runtom i lite smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Ta inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök