Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddiga och smarriga små bullar gillar de flesta. De går dessutom utmärkt att frysa in!
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter.
Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Tillsätt lök, ägg, kalvfond, salt, svartpeppar och kryddpeppar i havregrynsblandningen. Lägg i färsen och arbeta ihop till en fast smidig smet.
Ta lite olja på händerna och rulla små köttbullar och lägg dem sedan på ett smörpapper.
Stek köttbullarna runtom i lite smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Ta inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.
Recept från Mitt kök