Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassiska hallongrottor. Fyll några med hallonsylt och några med t ex passionfruktscurd för en fin färgblandning.
Mixa ihop smör, florsocker och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt gulorna och mixa till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 25 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla degen till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i kakformar eller småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka, t ex med ett teskeds-stort mått. Lägg ca en teskedsstor klick sylt eller curd i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök