Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Luftiga, spröda och klassiska småkakor. Hjorthornssalt ger drömmarna deras speciella karaktär. De här drömmarna toppas med mandel, men mandeln kan uteslutas.
Rör ihop smör och strösocker ordentligt, gärna med en träslev. Rör ner rapsoljan lite i taget.
Blanda ihop de torra ingredienserna, förutom sötmandlarna, och rör ner det i smeten.
Rulla kakorna till små bollar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt och tryck ner en mandel i varje kaka.
Låt kakorna stå kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda drömmarna mitt i ugnen i ca 20 min, de ska inte få färg. Låt kakorna svalna.