Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska crêpes – recept

Tunna, ljuvliga pannkakor med riktigt goda tillbehör är alltid populärt! Servera med sylt och vaniljglass eller som här med lättvispad grädde, nötkräm och färska bär.

Klassiska crêpes – recept
Klassiska crêpes – recept
Klassiska crêpes – recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3 msksmör
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 100 ghemgjord nötkräm
  • 3 dlvispgrädde- lättvispad
  • 1 lbär- färska
  • kakao

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, salt och socker i en skål.

  2. Vispa i mjölken. Vispa i äggen.

  3. Smält smöret och vispa i det i smeten. Låt smeten stå i 30 minuter i kylen och vila.

  4. Smält lite smör i taget i en stekpanna eller i en crêpespanna. Häll i cirka 1 deciliter smet åt gången och stek crêpesen på båda sidor.

  5. Servera med Nutella, vispad grädde och färska bär. Pudra eventuellt över lite kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök