Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska chokladtryfflar

Ljuvlig chokladtryffel doppad i smält choklad och rullad i kakao. Smarrig klassiker som tar lite tid att göra, men som är väl värd att vänta på!

Klassiska chokladtryfflarKlassiska chokladtryfflarKlassiska chokladtryfflar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 325 gmörk choklad
  • 2,25 dlvispgrädde
  • 1 mskglukos- flytande, (finns på bakavdelningen i mataffären)

Att rulla i

  • 75 gchoklad
  • 1,5 dlkakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen till tryffeln och lägg den i en skål.

  2. Koka upp grädden och glykosen. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.

  3. Häll upp massan i en liten skål och sätt plastfolie direkt över tryffeln. Sätt skålen i kylen i minst 6 timmar.

  4. Ta ut chokladtryffeln och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.

  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad.

  6. Sikta ut kakaon på ett fat.

  7. Ta lite choklad i handflatan och rulla en boll i taget i chokladen och i kakaon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök