Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade kakor som passar bra att bjuda på om man väntar många gäster. Toppen att ha på lut i frysen!
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i fem bitar och forma till längder. Lägg längderna på ett par plåtar med bakplåtspapper.
Platta till längderna lätt med fingrarna, pensla med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15–16 minuter. Låt längderna svalna något och skär sedan upp dem på snedden i cirka 2 centimeter breda kakor.
Recept från Mitt kök