Av Anna Stegs
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk stek med äppel- och pepparsås. Såsen kokas av skyn från köttet. Med potatisgnocchi och varma grönsaker till blir det en härlig söndagsmiddag.
Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form med höga kanter.
Skala och skiva morötter och palsternacka. Skär löken i grova bitar med skalet kvar. Lägg grönsaker och timjan runt om köttet. Häll över vin så att det når upp till halva steken. Täck med aluminiumfolie.
Tillaga mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 58°, beräkna ca 2 timmar. Ta ut och låt köttet svalna innan det skärs i skivor.
Sila stekskyn. Koka upp och tillsätt grädde, äppeljuice, fond, grönpeppar och soja. Koka ihop ca 15 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i såsen och koka ca 1 minut.
Servera steken med äppelgräddsås, grönsaker och gnocchi.
Av Anna Stegs