Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiskt recept på rulltårta med sylt! Rulltårtan är god att servera som den är eller förvandla till rulltårtsbakelse med grädde och bär. Du kan även variera rulltårtan med olika fyllningar, som så choklad, lemoncurd och nutella.
Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med vattnet i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares). Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
Bred på ett tunt, jämnt lager sylt över hela kakan.
Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan. Låt kallna.