Klassisk pytt i panna –bästa receptet
20 minuter
tillagning: 20 minuter
i ugn: 15 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuterEn klassisk pytt i panna serveras oftast med inlagda rödbetor och stekt ägg och gärna med någon sås, t ex worcestersås, ketchup eller HP-sås. Om du vill variera kan du hälla 2 1/2 dl mellangrädde över pytten och låta den koka in. Då blir det en så kallad pytt Bellman och till den serveras saltgurka.
Recept på klassisk pytt i panna. Foto: Helén Pe
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Vad tyckte du om receptet?
Kökstips: Det är smart att ha en ”pytt i pannaburk” i frysen. När det blir kött över av söndagssteken, en snutt falukorv från vardagsmiddagen, lite skinka eller några köttbullar kvar tärnas det och läggs i burken. När burken så småningom är full tas den fram och blir till en härlig pytt i panna tillsammans med potatis och lök.
Andra populära recept inom Pytt i panna & Potatis och rotfrukter