Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Visst är det härligt att samsas runt fonduegrytan och en klassisk ostfondue. Förutom bröd är det gott med krispiga grönsaker och något picklat att äta till. För att göra det matigare la vi till salami men det kan uteslutas. Gör gärna de picklade lökarna dagen innan.
Picklade smålökar: Skala och skär löken i halvor. Koka upp ättika, socker, vatten och pepparkornen tills sockret lösts upp. Lägg i löken och ta av kastrullen från värmen. Låt kallna och låt sedan löken dra i lagen i ca 2 tim eller gärna längre.
Tillbehör: Skär brödet i skivor. Skär sellerin i stavar. Skala och hyvla eller skär morötterna i bitar. Ansa rädisorna. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Lägg alla tillbehör i skålar eller på ett fat.
Riv de båda ostsorterna. Koka upp vinet i en kastrull och rör i osten, lite i taget med kraftiga drag tills den smälter.
Rör ut potatismjölet i kirsch eller vatten och rör ner redningen i ostsåsen. Låt sjuda tills den tjocknar något.
Gnid in fonduegrytan med skalad och halverad vitlöksklyfta och häll i ostsåsen. Ställ den över en värmekälla på bordet och låt alla doppa brödet i. Servera med tillbehören.