Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk och mustig gulaschsoppa

Den perfekta vintersoppan! Gulasch har en härligt mustig smak och är lyxig att bjuda på. Den är även perfekt att göra till fler och det går bra att frysa in eventuella rester.

Klassisk och mustig gulaschsoppaKlassisk och mustig gulaschsoppaKlassisk och mustig gulaschsoppa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kghögrev- i bit
  • 2gula lökar
  • 6 storavitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar
  • 1 mskkummin- mortlad
  • 4 mskpaprikapulver
  • 1 dltomatpuré
  • 6köttbuljongtärningar- eller oxfond
  • 1 kgpotatis- fast
  • 4paprikor- röda och/eller gröna

Garnering

  • gräddfil- smetana, eller grekisk yoghurt
  • bladpersilja
  • bröd

Gör så här

  1. Putsa bort senor och skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Bryn köttet i två omgångar i het panna med olja. Tillsätt lök och vitlök på slutet och låt steka med. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rör i tomatpurén och låt steka med 1 minut. Häll 0,5 dl vatten i pannan efter varje stekning så den sköljs ur. Häll över allt i en kastrull.

  3. Tillsätt 3 liter vatten, buljongtärningar och kummin. Låt soppan koka upp och skumma. Låt småkoka under lock tills köttet precis blivit mört, cirka 1 timme.

  4. Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg potatis och paprika i soppan. Låt soppan småkoka tills potatisen är mjuk och köttet är riktigt mört.

  5. Servera soppan med gräddfil, persilja och bröd.

Vad tyckte du om receptet?