För att lyckas med marängsmeten krävs att bunken som används är ren och fri från fett och att det inte finns någon äggula kvar i äggvitorna. Genom att tillsätta citron stabiliserar man äggvitan vid vispningen.
Så får du till de perfekta marängerna
Börja alltid vispa på lägre hastighet med en mindre mängd socker och öka efter hand. Avstanna vispningen när marängen är fast och smidig. Vispar man för länge riskerar marängen att bli grynig. Färga gärna marängerna rosa eller gröna med några droppar karamellfärg i smeten. Smaksätt dem med hackade nötter, rostad kokos, choklad eller krossade karameller. Förvara torrt.
Vill man ha riktigt torra maränger kan man efter gräddningstiden sänka värmen till cirka 50-60 grader och låta marängerna stå kvar i ugnen någon timme.
Läs också: Marängtårta – gott recept
Läs också: Jordgubbstårta med maräng – recept
Recept från Mitt kök