Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rökt lax ger extra smak till den här patén som passar till alla festliga tillfällen. Det bästa är att den går att förbereda i god tid.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Skär den färska och rökta laxen i bitar. Lägg lax, salt, peppar och äggvitor i en matberedare och mixa till en jämn massa. Blanda i potatismjöl och häll i grädden under maskinens gång.
Bred ut hälften av färsen i formen. Tina och skär surimin i bitar. Blanda resten av färsen med dill och surimi. Bred blandningen över färsen i formen.
Täck formen med smord aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna fylld med vatten i nedre delen av ugnen. Grädda ca 1 timme. Låt patén kallna.
Majonnässås: Vispa grädden. Blanda majonnäs, dill och senap. Vänd ner grädden försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Skär patén i skivor och garnera med dill och citronklyftor. Servera med såsen.