Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk kroppkaksrulle

Ett rationellt och bra tillvägagångssätt vid stor sats är attt baka in den goda fyllningen med fläsk och kryddpeppar i en lång rulle.

Klassisk kroppkaksrulle
Klassisk kroppkaksrulle
Klassisk kroppkaksrulle

Klassisk kroppkaksrulle

  • 2grundreceptet- satser
  • 300 grimmat fläsk
  • 200 grökt fläsk
  • 2gula lökar
  • 2 tskkryddpeppar- stött
  • 0,5 tsksvartpeppar- stött

Tillbehör

  • 150 gsmör
  • 3 dllingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär allt fläsk i små tärningar. Skala och finhacka löken.

  2. Stek fläsk och lök tillsammans tills det fått fin färg. Krydda med krydd- och svartpeppar. Låt svalna.

  3. Dela degen i fyra bitar. Platta ut dem, en i taget, till avlånga plattor, ca 20 x 25 cm, på var sitt mjölat bakplåtspapper. Fördela fyllningen som en sträng mitt på degen.

  4. Fös ihop degen med hjälp av papperet och forma till rullar. Nyp ihop i ändarna. 

  5. Lägg rullarna i en långpanna. Häll på 3 dl vatten och täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  6. Smält smöret. Skär rullen i skivor och servera med smält smör och lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

Grundrecept till degen:

Välj en mjölig potatissort, gärna King Edward eller Snöboll. 

1 kilo potatis

2 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

2 tsk salt



Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.