Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk kräfttorsk

Kär klassiker som många har glömt bort. Serveras självklart med nykokt potatis eller potatismos och ärter.

Klassisk kräfttorsk
Klassisk kräfttorsk
Klassisk kräfttorsk
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 4tomater
  • 2 dldill- hackad
  • smör
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 1 dlvatten
  • 2 msktomatpuré

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsstora bitar. Skiva tomaterna.

  2. Varva fisk, tomater och dill i en panna som smörjts med rikligt med smör. Salta och peppra på varje lager.

  3. Blanda vatten och tomatpuré och häll över fisken. Hyvla över 25 gram smör.

  4. Koka sakta under lock i knappt 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök