Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kräftsoppa. Sensommarens och höstens lyxigaste förrätt är en hemgjord kräftsoppa.
Skala kräftorna och ställ kräftstjärtarna i kylen.
Skala rotfrukter och lök och skär i bitar.
Fräs skal, rotfrukter och lök några minuter i rapsolja i en gryta. Blanda i tomatpuré och kryddor. Fortsätt fräsa under omrörning en liten stund.
Tillsätt vin, vatten och fond. Koka under lock cirka 20 minuter. Ta från värmen och låt vila 10–15 minuter. Sila ifrån skalen, pressa ur vätskan.
Häll fonden i en kastrull. Koka ihop utan lock så att fonden reduceras till cirka 8 dl. Smaka av fonden med salt.
Tillsätt grädden. Fortsätt koka under lock cirka 15 minuter. Tillsätt konjak och madeira och smaka av med salt.
Fördela de rensade kräftstjärtarna i djupa tallrikar. Häll på soppan och strö över lite hackad dill.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök