Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk hemgjord kola passar perfekt att göra som julgodis. I det här receptet bryter flingsaltet av fint mot kolasmaken. Slå in dem i smörpapper och fina snören så blir de en perfekt gå-bort present!
Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 20 centimeter. Pensla det med oljan.
Blanda grädde, socker och sirap i en vid gryta. Koka upp under omrörning. Sätt i hushållstermometer och koka kolamassan utan lock tills termometer visar 120-125 grader. Rör om då och då.
Ta grytan från värmen. Blanda i smör. Häll kolasmeten i formen. Strö över lite flingsalt. Skär eller klipp kolan i bitar innan den kallnat. Förvara svalt i burk med lock.
Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept
Recept från Mitt kök