Tips!
Gör små knäckklubbor i stället för att använda de klassiska små knäckformarna. Klipp ca 10 rutor av bakplåtspapper, ca 6 x 8 cm. Rulla ihop pappersbitarna till strutar, ca 2 cm i diameter upptill. Vik in kanten högst upp så att den överlappar pappret på insidan. Tejpa ihop skarven. Ställ strutarna med spetsen nedåt i en form fylld med socker, då står de stadigt när de ska fyllas. När strutarna har fyllts med knäcksmeten, vänta tills den har stelnat något och tryck sedan in grillpinnar av trä i smeten.
Tänk på temperaturen! Använd gärna en kökstermometer för att lättare lyckas med konsistensen på knäcken. Vid 122 grader kommer knäcken att vara mjuk. Vid ca 125 grader blir den lite hårdare och seg och vid 130 grader blir den hård. Om du inte har en termometer kan du göra ett kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Droppen ska kunna rullas till en fast kula som håller formen vid lätt press, då är knäcken klar.