Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdig kladdkaka - ett klassiskt och busenkelt recept som aldrig går ur tiden. Passar perfekt som dessert eller lyxigt fika. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller färska bär. Vill du ha din kaka extra kladdig tar du ut den ur ugnen efter lite kortare gräddningstid. Den 7 november firar vi Kladdkakans dag!
Media laddas
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
Dekorera kakan med exempelvis siktat florsocker eller kakaopulver. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass.
NJUT!
Läs också: