Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med mörk choklad

Gott med glass, nöthack, vispad grädde, färska bär eller kolasås till!

Kladdkaka med mörk choklad
Kladdkaka med mörk choklad
Kladdkaka med mörk choklad
Wolfgang Kleinschmidt Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 150 gsmör
  • 60 gvetemjöl- (1 dl)
  • 20 gkakao- (½ dl)
  • 3 gsalt- (½ tsk)
  • 110 gägg- (2 rumsvarma ägg)
  • 140 gströsocker- (1 ½ dl)
  • 75 gfarinsocker- (1 dl)
  • smör- till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22–24 centimeter i diameter, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

  2. Hacka chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull, stäng av värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ kastrullen åt sidan.

  3. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Vispa samman ägg, strösocker och farinsocker lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen och tillsätt därefter de torra ingredienserna. Vänd med en slickepott ihop alltsammans till en slät och fin smet.

  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter (tiden varierar beroende på hur kladdig du vill ha den). Ta ut och låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept hämtat ur Roy Fares bok "Cake Hero" (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök