Recept hämtat ur Roy Fares bok "Cake Hero" (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gott med glass, nöthack, vispad grädde, färska bär eller kolasås till!
Värm ugnen till 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22–24 centimeter i diameter, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Hacka chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull, stäng av värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ kastrullen åt sidan.
Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Vispa samman ägg, strösocker och farinsocker lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen och tillsätt därefter de torra ingredienserna. Vänd med en slickepott ihop alltsammans till en slät och fin smet.
Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter (tiden varierar beroende på hur kladdig du vill ha den). Ta ut och låt svalna.
Recept hämtat ur Roy Fares bok "Cake Hero" (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök