Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är en perfekt rätt att bjuda på eftersom allt går bra att förbereda och laxen serveras kall.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Skala och skiva lök och morot.
Koka upp vatten, ättika, socker, salt och peppar.
Lägg i lök och morot. Häll lagen över laxen och sätt formen mitt i ugnen. Tillaga ca 10 min.
Ta ut formen och låt laxen kallna i lagen. Ställ laxen med lagen i kylen.
Dillmajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser.
Ättiksgurka: Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har smält. Skiva gurkan tunt, gärna på en mandolin. Lägg gurka och persilja i lagen. Låt stå ca 15 min.
Ta upp lax, lök och morötter ur lagen och lägg på ett fat. Garnera med dill. Servera med dillmajonnäs, ättiksgurka, nykokt färskpotatis och sallad.