Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk gravlax med dill & citron


Frys in fisken 2-3 dygn för att ­oskadliggöra eventuella parasiter.

Klassisk gravlax med dill & citron

Klassisk gravlax med dill & citron

Klassisk gravlax med dill & citron

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- cirka, gärna salmalax
  • 2 msksalt- + 1 msk strösocker
  • 1 tsksvartpepparkorn- grovstötta
  • 56dillkvistar
  • 1 arkbakplåtspapper

Garnering & servering:

  • 2 mskdill- hackad
  • 1citron- vältvättad, finstrimlat skal
  • 1 tskflingsalt
  • 1 satsromsås- av forell

Gör så här

  1. Dela laxfilén i två lika stora bitar. Blanda salt och socker. Krydda ­filéerna med blandningen. Lägg ihop laxfiléerna med pepparkorn och dillen emellan.

  2. Slå in laxen i bakplåtspapper till ett paket. Lägg paketet i en burk eller en form. Lägg gärna på en tyngd. ­Fisken är färdiggravad efter två dygn. Vänd laxpaketet två, tre gånger under gravningen. Häll bort laken som ­bildas, annars blir fisken för salt.

  3. Skrapa bort peppar och dill. Skär fisken i tunna skivor. Lägg ­skivorna på ett fat.

  4. Garnera med dill, citronskal och flingsalt. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök