Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frys in fisken 2-3 dygn för att oskadliggöra eventuella parasiter.
Dela laxfilén i två lika stora bitar. Blanda salt och socker. Krydda filéerna med blandningen. Lägg ihop laxfiléerna med pepparkorn och dillen emellan.
Slå in laxen i bakplåtspapper till ett paket. Lägg paketet i en burk eller en form. Lägg gärna på en tyngd. Fisken är färdiggravad efter två dygn. Vänd laxpaketet två, tre gånger under gravningen. Häll bort laken som bildas, annars blir fisken för salt.
Skrapa bort peppar och dill. Skär fisken i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat.
Garnera med dill, citronskal och flingsalt. Servera med såsen.
Recept från Mitt kök