Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk fransk löksoppa toppad med gratinerat bröd.
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en gryta ca 5 min. Häll på vatten och vin och tillsätt buljongtärningar, lagerblad och timjan.
Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 20 min. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 250°. Stek bröden på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg osten på brödskivorna.
Häll soppan i ugnssäkra portionsformar ställda på en plåt. Lägg 2 bröd på soppan i varje skål. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Servera genast.