Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk drottningcheesecake

Sommarens mest praktiska bärtårta. Tips: Smaksätt digestivesmulet med nystötta kardemummakärnor eller kanel.

Klassisk drottningcheesecake
Klassisk drottningcheesecake
Klassisk drottningcheesecake
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 125 gsmör
  • 250 gdigestivekex

Fyllning

  • 400 gphiladelphia
  • skal- rivet av ½ citron
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 2ägg
  • 3 mskströsocker

Topping

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskflorsocker
  • hallon och blåbär
  • 1glas- röd vinbärsgelé, ca 180 g
  • 2 tskvatten

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.

  2. Fyllningen: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vaniljfrön. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.

  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna.

  4. Toppingen: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.

  5. Täck kakan med hallon och blåbär. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme. Ringla geléet över bären. Ställ tårtan i kylen tills geléet stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Sommarens mest praktiska bärtårta. Tips: Smaksätt digestivesmulet med nystötta kardemummakärnor eller kanel.

Recept från Mitt kök