Sommarens mest praktiska bärtårta. Tips: Smaksätt digestivesmulet med nystötta kardemummakärnor eller kanel.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sommarens mest praktiska bärtårta. Tips: Smaksätt digestivesmulet med nystötta kardemummakärnor eller kanel.
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.
Fyllningen: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vaniljfrön. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna.
Toppingen: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
Täck kakan med hallon och blåbär. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme. Ringla geléet över bären. Ställ tårtan i kylen tills geléet stelnat.
Sommarens mest praktiska bärtårta. Tips: Smaksätt digestivesmulet med nystötta kardemummakärnor eller kanel.
Recept från Mitt kök