Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk dansk drömkaka är en lättbakad, saftig kaka med en knäckig kokostopping sötad med farinsocker.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner smör och mjölk i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 x 38 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
Topping: Smält smöret och rör ner farinsockret. Tillsätt mjölk och kokos och rör ihop till en smet.
Ta kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 220°. Bred toppingen över kakan och grädda mitt i ugnen ytterligare 6–8 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och får kallna.
Recept Linda Andersson, Hembakat