Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klarinlagd kräftsill med silverlök

Krondill och dillfrön ger den här inlagda sillen en härlig dillsmak. Lägg också i tunt skivad silverlök i lagen.

Klarinlagd kräftsill med silverlök
Klarinlagd kräftsill med silverlök
Klarinlagd kräftsill med silverlök
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klar inläggning

    • 10saltsillfiléer- urvattnade
    • 2 dlättiksprit
    • 4 dlströsocker
    • 6 dlvatten
    • 0,5silverlök
    • 2 kvistarkrondill
    • 1 tskdillfrön

    Gör så här

    1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

    2. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten.

    3. Skala och skiva silverlöken tunt.

    4. Varva sill, silverlök, krondill och dillfrö i en glasburk.

    5. Häll på lagen. Ställ in sillen i kylen och låt sillen dra i lagen över natten.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök