Recept av Fredrik Björlin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klargravad strömming är supergod, och ett dekorativt inslag på julbordet.
Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda 5 dl vatten, 1 1/2 dl ättika och 1 1/2 msk salt. Lägg strömmingen i lagen, låt stå i kylen ca 24 timmar, tills filéerna är vita rakt igenom.
Koka upp 1 1/2 dl vatten, 1/2 dl ättika och socker. Låt lagen kallna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda ner citronskal och –saft i lagen.
Ansa och finhacka salladslöken. Blanda ner lök och dill i lagen, krydda med 2 krm salt och peppar. Häll av strömmingen, lägg den i lagen. Låt dra i kylen 24 timmar.
Recept av Fredrik Björlin