Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klargravad strömming med smak av lakrits

Klargravad strömming med smak av lakritsKlargravad strömming med smak av lakritsKlargravad strömming med smak av lakrits

Ingredienser

  • 500 gströmmingfilé

Gravlag

  • 1 msksalt
  • 3 mskättiksprit- (12 %)
  • 4 dlvatten

lakritslag

  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2lakritsrötter- apoteket
  • 0,5fänkål
  • 0,5 dlnyköpingsbrännvin

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna, skölj i kallt vatten.

  2. Blanda gravlagen och rör tills saltet löst sig. Lägg i filéerna och ställ kallt tills köttet blivit helt vitt, ca 8 timmar.

  3. Blanda lakritslagen och rör tills sockret löst sig. Hacka lakritsrötterna, lägg dem i lagen.

  4. Ta upp och torka strömmingsfiléerna. Finstrimla fänkålen och varva den med strömmingen i en burk. Häll över brännvinet och lagen och ställ kallt 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?