Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella

Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Använd gärna tomatmixet som blivit kvar i silduken till en tomatsoppa,

gazpacho eller annat gott. Krondillen kan ersättas med dillfrön.

Klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarellaKlar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarellaKlar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella
Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgtomater
  • 10basilikablad
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker

Tillbehör

  • 100 gtomat- omogen
  • 250 gbuffelmozzarella
  • 1 stjälkkrondill
  • 50 gvattenkrasse
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlkrutonger

Gör så här

  1. Mixa tomaterna med basilika, salt och socker. Lägg röran i en silduk eller kökshandduk i en sil över en bunke. Ställ i kylen att rinna av ca 12 timmar.

  2. Skär den omogna tomaten i riktigt tunna skivor och lägg i botten av skålar eller djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i sex bitar och lägg ovanpå tomaten. Toppa med krondillsblommor och vattenkrasse. Häll på olja och därefter den kalla buljongen. Strö över krutonger och servera.

Vad tyckte du om receptet?