Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Använd gärna tomatmixet som blivit kvar i silduken till en tomatsoppa,
gazpacho eller annat gott. Krondillen kan ersättas med dillfrön.
Mixa tomaterna med basilika, salt och socker. Lägg röran i en silduk eller kökshandduk i en sil över en bunke. Ställ i kylen att rinna av ca 12 timmar.
Skär den omogna tomaten i riktigt tunna skivor och lägg i botten av skålar eller djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i sex bitar och lägg ovanpå tomaten. Toppa med krondillsblommor och vattenkrasse. Häll på olja och därefter den kalla buljongen. Strö över krutonger och servera.