Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klar påsk- & morotssill

Den här sillen blir en fin färgklick på påskbordet.

Klar påsk- & morotssill
Klar påsk- & morotssill
Klar påsk- & morotssill
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2morötter- gärna olika färger
  • 56basilikablad
  • 34sillfiléer- 5-minuterssill, cirka 250 g

Lag

  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 1,5 dlsocker
  • 56kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i tunna band, använd potatisskalare.

  2. Lag: Blanda vatten, ättikssprit och äppel­ cidervinäger i en kastrull. Tillsätt socker och kryddpepparkorn, koka upp under omrörning. Sjud i 1–2 minuter. Ta kastrullen från värmen, lägg i morötterna och låt lagen kallna.

  3. Grovhacka basilikan. Skär sillen i cirka 1–1 ½ centimeter breda bitar. Blanda i basilikan och vänd ner sillen i lagen. Täck över och låt marinera i kylskåp i 1–2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök