Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här sillen blir en fin färgklick på påskbordet.
Skala morötterna och skär dem i tunna band, använd potatisskalare.
Lag: Blanda vatten, ättikssprit och äppel cidervinäger i en kastrull. Tillsätt socker och kryddpepparkorn, koka upp under omrörning. Sjud i 1–2 minuter. Ta kastrullen från värmen, lägg i morötterna och låt lagen kallna.
Grovhacka basilikan. Skär sillen i cirka 1–1 ½ centimeter breda bitar. Blanda i basilikan och vänd ner sillen i lagen. Täck över och låt marinera i kylskåp i 1–2 timmar.
Recept från Mitt kök