Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klar kumminsill

Recept på kumminsill. Krossade kumminfrön, anis och fänkål ger smak till den traditionella kryddsillen.

Klar kumminsillKlar kumminsillKlar kumminsill
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 burkarinläggningssill- (à 420 g)
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 tskkummin- hel krossad i mortel
  • 1 tskfänkål- hel krossad i mortel
  • 0,5 tskanis- hel krossad i mortel
  • 3lagerblad
  • 1rödlök

Gör så här

  1. Spola av sillen med kallt vatten och låt rinna av. Skär sillen i ca 1 1/2 cm breda bitar.

  2. Rör ättika och socker i en bunke tills sockret smält. Häll på vattnet och tillsätt kryddorna. Skala och skiva löken tunt.

  3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll på lagen. Ställ burken i kylen i minst ett dygn.

  4. PS. Här hittar du de 10 godaste recepten på inlagd sill till påsk och får tips på hur du lägger in din egen sill.

Vad tyckte du om receptet?