Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fransk löksill. Det bästa knepet att få god sillinläggning är att provsmaka lagen. Smakar det gott? Då blir sillinläggningen lyckad!
Blanda vatten, socker, ättiksspritt, vin, vinäger, kryddpepparkorn, nejlikor och lagerblad i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ca 1 minut. Smaka av lagen, späd ev med lite vatten om den känns för stark och låt det kallna. Sila lagen och lägg kryddorna i en burk. Spara lagen.
Skär sillen i bitar.
Ansa, snitta, skölj och hacka purjon. Skala och hacka rödlöken.
Varva sill, purjo, rödlök och dill i burken med kryddorna. Häll över den silade lagen. Förslut och låt marinera i kylskåp 2 dygn.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök