Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakstårta

Härlig kladdkaka med fruktig topping. Mmm så gott.

Kladdkakstårta
Kladdkakstårta
Kladdkakstårta
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl

Topping

  • vispgrädde
  • 0,25ananas
  • 1kiwi
  • 6physalis
  • 0,5granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör till sist ner mjölet. Fördela i formen. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Låt den kallna. Ta loss botten och lägg på ett fat.

  3. Vispa grädden styv. Skala och skär ananasen i bitar. Skala och klyfta kiwin. Halvera granatäpplet och peta loss kärnorna. Fördela grädden på botten och garnera med ananas, kiwi, physalis och granatäpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök