Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaksmuffins

Någonting mitt emellan kladdkaka och muffins. Enkla, snabbgjorda och syndigt goda. En klick vispad grädde eller vaniljglass och bär är gott till.

Kladdkaksmuffins
Kladdkaksmuffins
Kladdkaksmuffins
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gmörk choklad- 70% kakao
  • 50 gsmör
  • 2ägg
  • 1,25 dlrörsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 3 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
  • 4muffinsformar- stora av papper som rymmer ca 1 ½ dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret och blanda i chokladen.

  2. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.

  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ner i smeten.

  4. Häll smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök