Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakemuffins - enkelt recept

Kladdkakemuffins som är enkla, snabbgjorda och syndigt goda. En kula vaniljglass eller lättvispad grädde och bär är gott till.

Vill du toppa dem med frosting? Vispa ihop 200 g cream cheese med 3-4 msk siktat florsocker. Tillsätt sedan 3 msk grädde och vispa. Klart!

Media laddas

Ingredienser

  • 50 gchoklad- mörk, 70% kakao
  • 2ägg
  • 1,25 dlråsocker
  • 50 gsmör
  • 2 tskespressopulver- frystorkat
  • 1 dlvetemjöl
  • 3 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
Foto: Ove LindforsFoto: Ove LindforsFoto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i chokladen och kaffepulvret. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.

  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ner i smeten.

  4. Häll smeten i muffinsformar av papper som rymmer cirka 1 1/2 dl (om du vill göra extra stora). Grädda i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter.

  5. Servera gärna med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Kladdkaka – klassiskt recept 

Läs också: Kärleksmums och mockarutor 

Recept från Mitt kök