Läs också: Kladdkaka – klassiskt recept
Läs också: Kärleksmums och mockarutor
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkakemuffins som är enkla, snabbgjorda och syndigt goda. En kula vaniljglass eller lättvispad grädde och bär är gott till.
Vill du toppa dem med frosting? Vispa ihop 200 g cream cheese med 3-4 msk siktat florsocker. Tillsätt sedan 3 msk grädde och vispa. Klart!
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i chokladen och kaffepulvret. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ner i smeten.
Häll smeten i muffinsformar av papper som rymmer cirka 1 1/2 dl (om du vill göra extra stora). Grädda i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter.
Servera gärna med lättvispad grädde och bär.
Läs också: Kärleksmums och mockarutor
Recept från Mitt kök