Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaketårta i långpanna

Så praktiskt och enkelt att göra kladdkaketårta i långpanna – det blir fina bitar som räcker till många!

Kladdkaketårta i långpanna
Kladdkaketårta i långpanna
Kladdkaketårta i långpanna
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 225 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlmuscovadosocker
  • 3 storaägg
  • 1,5 dlkakaopulver
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 krmflingsalt
  • 1 tskvaniljpulver

Topping och garnering

  • 2 msksmör
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 200 gmörk choklad
  • 34 mskhasselnötskärnor- rostade hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20 cm x 30 cm med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i strösocker och muscovado.

  3. Vispa i ett ägg i taget, använd elvisp.

  4. Tillsätt vetemjölet blandat med kakao- och vaniljpulver och vispa till en slät smet. Häll och bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Ta ut och låt kallna.

  5. Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät tryffelmassa. Låt chokladmassan svalna, men inte stelna och bred den över kakan. Strö over nötterna och låt kakan kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök