Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så praktiskt och enkelt att göra kladdkaketårta i långpanna – det blir fina bitar som räcker till många!
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20 cm x 30 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i strösocker och muscovado.
Vispa i ett ägg i taget, använd elvisp.
Tillsätt vetemjölet blandat med kakao- och vaniljpulver och vispa till en slät smet. Häll och bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Ta ut och låt kallna.
Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät tryffelmassa. Låt chokladmassan svalna, men inte stelna och bred den över kakan. Strö over nötterna och låt kakan kallna.
Recept från Mitt kök