Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakerutor med bär

Lättlagat bakverk som med fördel serveras med grädde och bär.

Kladdkakerutor med bär
Kladdkakerutor med bär
Kladdkakerutor med bär
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 300 gsmör
  • 6ägg
  • 7,5 dlströsocker
  • 2 krmsalt
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlkakao
  • 1 mskvaniljsocker
  • 100 gmörk choklad

Servera med:

  • bär- grädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör i smöret. Täck en långpanna med bakpapper och häll i smeten.

  3. Hacka chokladen grovt och strö över smeten. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 15 minuter.

  4. Låt kallna, gärna över natten. Skär i rutor och servera med bär och grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök