Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdiga chokladmuffins toppade med dumlefluff.
Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och strö socker lite lätt i en bunke. Rör ner smöret.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en sil och sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop med slickepott. Vänd slutligen ner saltet till en slät och fin smet. Häll smeten i formarna.
Dela dumlekolorna till toppingen på mitten och tryck ner två bitar i varje muffins. Strö jordnötter på toppen och grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsarna svalna helt.
Dumlefluff: Lägg dumlen i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll ner i bunken. Rör tills dumlen har smält. Täck med plastfolie och låt bli kallt i kylen. Vispa upp med elvisp.
Servera muffinsarna med en klick dumlefluff, finhackade jordnötter och lite pudrad kakao på toppen.
Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök